DIY adventný kalendár pre ženy, mužov i deti a extra tip pre páry!

DIY adventný kalendár pre ženy, mužov i deti a extra tip pre páry!
  • 28.11.2022
  • Veronika Nemčeková

Patríte aj vy medzi ľudí, ktorí sa nevedia dočkať Vianoc? Ak ste odpovedali „áno“, pravdepodobne už máte na stole či stene umiestnený adventný kalendár, ktorý vám pomôže odpočítavať dni do Štedrého večera. Dĺžku adventného obdobia vymedzujú štyri adventné nedele, pričom prvú už máme za sebou. Adventný kalendár symbolizuje 24 dní, ktoré od 1. decembra zostávajú do Vianoc.

Hovorí sa, že najkrajšie darčeky sú tie, ktoré vlastnoručne vyrobíte, pretože do nich dávate aj kúsok seba. Inšpirujte sa tipmi na DIY adventné kalendáre a potešte svojich blízkych. Fantázii sa medze nekladú. Na prípravu môžete využiť prakticky čokoľvek, čo nájdete doma. Mnohé vás nebudú stáť viac ako pár eur, garantujeme vám však, že vyčaria úsmev na tvári vašich najbližších.

Čo treba na výrobu adventného kalendára?

Ako sme už naznačili v úvode, najdôležitejšími ingredienciami pri výrobe vlastného adventného kalendára, sú nápady a chuť tvoriť. Materiál vás nijako neobmedzuje, môžete využiť papier, kartón, látky, špagát i drevo. Prakticky čokoľvek, čo vám napadne. Kalendáre môžu byť závesné alebo ich jednoducho niekam položíte.

Pred tým, než sa pustíte do tvorenia, treba si ujasniť, čo bude tvoriť obsah. Kúpite jednotlivé veci v obchode? Alebo ich taktiež vlastnoručne vyrobíte? Keď si ujasníte tieto veci, môžete si na prácu vyhradiť dostatok času.

Prečítajte si: Ako ušetriť na darčekoch? S týmito trikmi ušetríš aj na ozdobách!

adventný kalendár

Zdroj: sk.pinterest.com/luciasosa123456/aaaaaa-grabado-laser, sk.pinterest.com/tutusandtrains/holidays

Adventný kalendár pre deti

Vianoce sú sviatkom, ktorý najintenzívnejšie prežívajú deti. Tešia sa na vianočné prázdniny, večeru i príchod Ježiška a rozbaľovanie darčekov. Čakanie na výnimočný okamih im môžete spríjemniť adventným kalendárom. Ako vieme, formu, môže mať rozličnú. Čo však s obsahom?

Stávkou na istotu sú sladkosti, také kalendáre však poznajú deti z obchodu. Skúste sa preto zamyslieť, čo by vaše deti potešilo zo všetkého najviac. Vhodné sú rôzne hlavolamy či plastelína, ktorú zvládnete vyrobiť aj doma. Do okienok môžete umiestniť aj puzzle, ktoré sa dajú rozdeliť na dieliky. Tie budú deti postupne skladať, až na Vianoce vznikne hotový obrázok.

Do priečinkov kalendára môžete vložiť aj rôzne drobné plyšové či iné hračky. Chlapcov pravdepodobne potešia modely áut. Adventný kalendár pre dievčatá by mohol obsahovať napríklad drobné doplnky do vlasov. Na každý deň tiež môžete pripraviť USB disk s nahrávkou nejakej rozprávky. Alternatívou je lístok z názvom knižky či konkrétnej rozprávky, ktorú si spolu večer prečítate.

Inšpirujte sa: Vianočné trendy pre rok 2022: Od mrazivej Škandinávie až po výzdobu v tradičných farbách

adventný kalendár pre deti

Zdroj: sk.pinterest.com/irenaz16/home-deco, sk.pinterest.com/roberta_bianco/calendario-davvento

Adventný kalendár pre mužov

Muži, teda partneri, otcovia, bratia či kamaráti, možno niekedy vyzerajú ako riadni tvrďasi, vlastnoručne vyrobený kalendár ich však zaručene nenechá chladnými. Potešiť ich môže už samotná forma kalendára, veľmi dôležitý je však najmä obsah.

Stávkou na istotu je kalendár s miniatúrnymi fľaštičkami rôznych druhov alkoholu. Môžete ich umiestniť do debničky a na jednotlivé fľaše nasadiť červené mikulášske čiapky z látky alebo papiera. Na výrobu takéhoto typu kalendára môžete použiť aj rolky z WC papiera alebo papierových kuchynských utierok. Tie postupne naskladajte na seba tak, aby sa rolky dotýkali, no otvory ostali voľné a dôkladne prilepte, aby fľaštičky nepopadali.

Obsah balíčkov či okienok však naozaj môže tvoriť čokoľvek. Má váš partner rád chilli alebo rád varí a používa rôzne koreniny? Skúste mu pripraviť výber rozličných typov, ktoré môže ochutnávať. Azda nič nepokazíte sladkými odmenami. TOP sú vlastnoručne pripravené čokoládové pralinky. Ak je vášnivý pestovateľ a záhradkár, isto ho potešia semienka rastlín.

adventný kalendár pre mužov

Zdroj: sk.pinterest.com/skaren88/gifts, sk.pinterest.com/jchila/crafty, sk.pinterest.com/chyrel53/gift-ideas

Adventný kalendár pre ženy

Kozmetika je pri tvorbe adventného kalendára pre ženy klasikou, ktorou nič nepokazíte. Voňavé mydlá, vône či krémy alebo šumivé bomby do kúpeľa, ktoré sa dokonca dajú pomerne ľahko vyrobiť. Možností je neúrekom. Z mnohých produktov sa dajú kúpiť miniatúrne verzie, použiť môžete aj vzorky z obchodov, čím podstatne znížite náklady na výrobu. Skvelé sú aj voňavé sviečky, v zimnom období špeciálne tie, ktoré sú typické pre Vianoce.

Kozmetický adventný kalendár má štýl, rovnako úžasný však môže byť tiež čajový adventný kalendár. Jednou z možností sú aj drobné doplnky a šperky. Bižutérne náušnice sa mnohokrát predávajú v sadách, vy ich pokojne môžete rozdeliť na jednotlivé dni. Ak obdarovanou bude „tvorilka“, darujte jej napríklad rôznofarebné klbká vlny, koráliky alebo iný materiál, s ktorým rada pracuje.

Odporúčame: Adventný veniec: TOP trendy a inšpirácie pre rok 2022!

adventný kalendár pre ženy

Zdroj: sk.pinterest.com/jurgamis/kaledos, sk.pinterest.com/camrynfred/holiday-oh-holiday

Extra tip: Adventný kalendár pre páry

Adventný kalendár môže byť skvelým spôsobom, ako posilniť partnerskú lásku. Predstavte si, že by s vami vaša polovička každý deň zdieľala jeden dôvod, pre ktorý vás miluje. Okrem romantických vyznaní, ktoré môžete napísať na papierik, môžete partnerovi každý deň venovať chvíľku svojho času.

Môže ísť o aktivitu akou je spoločná večera v obľúbenej reštaurácii či doma, masáž, pozeranie filmu alebo počúvanie hudby. Partnerovi môžete prejaviť lásku aj tým, že zaňho každý spravíte jednu aktivitu, ktorá je zvyčajne v jeho réžii, no príliš ju neobľubuje. Možností je mnoho.

Pozri aj: Kde zažiť tú pravú atmosféru a ktoré vianočné trhy v Európe by si nemala vynechať?

adventný kalendár pre páry

Zdroj: sk.pinterest.com/032099lcsm/detalles, sk.pinterest.com/normlachance/diy-christmas-decorations

Zdroj foto: úvodná koláž - sk.pinterest.com/leonorht/xmas, sk.pinterest.com/elle42506/christmas

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní