Neporiadok nemá šancu! Stavte na kreatívne úložne priestory do detskej izby

Vytvorenie dobrej organizácie a úložného priestoru v detskej izbe môže byť pre rodičov výzvou. Detské izby sú vždy plné hračiek, kníh, oblečenia a ďalších vecí, ktoré treba usporiadať a udržiavať v poriadku.

Dostatok úložného priestoru je častým problémom v detských izbách. Efektívny a praktický úložný priestor je kľúčový pre udržanie usporiadanej a upratanej detskej izby a pre dosiahnutie vyváženého prostredia, kde sa vaše dieťa bude cítiť pohodlne, bezpečne a bude schopné sa sústrediť.

Pravdepodobne neexistuje miestnosť, kde potreba úložných priestorov v podobe poličiek, skriniek, zásuviek či vriec na hračky je tak nevyhnutná. Ako vyriešiť veľké množstvo hračiek či knižiek v detskej izbe? Akým spôsobom zorganizovať detskú izbu? Ako využiť boxy alebo úložné vrece? Máme pre vás zopár inšpirácií, ktoré sa zapáčia vám a zamilujú si ich aj vaše deti.

Neprehliadni: Najčastejšie chyby pri plánovaní kúpeľne - TÝMTO sa určite vyhnite!

Úložné priestory do detskej izby

Či už hľadáte úložné priestory pre hračky, skrinky do detskej izby, detský nábytok, úložné priestory pre oblečenie, skladací kôš na hračky, úložné priestory pre hry, praktické regály alebo nadčasové šatníkové skrine, predtým, ako sa pustíte bezhlavo do nákupov, dobre si premyslite, ako ich chcete rozmiestniť v detskej izbe. 

Napriek tomu, že vaše dieťa alebo deti majú množstvo hračiek, hier, oblečenia či kníh, dbajte na to, aby ste to s úložnými priestormi neprehnali a nepremenili detskú izbu na sklad. Nezabúdajte na to, že v izbe je potrebné mať priestor pre posteľ, písací stôl či pre hru. Samozrejme dostatok úložného priestoru je dôležitý pre udržanie poriadku. Uskladnené veci tak majú svoje miesto, sú bezpečne uložené a detská izba je uhľadná a zorganizovaná.

Úložné priestory pre deti môžete vyriešiť nasledovnými spôsobmi:

  • Skriňa alebo šatník: Skriňa je tradičný praktický úložný priestor do detskej izby. Môže obsahovať poličky, vešiaky a zásuvky na uskladnenie oblečenia, topánok a iných vecí.
  • Otvorené poličky: Praktické úložné riešenia v podobe otvorených poličiek alebo regálov sú ideálne na vystavenie kníh, hračiek a dekorácií.
  • Skrinky do detskej izby s košmi: Skrinky alebo úložné jednotky s plastovými alebo látkovými košmi sú skvelým spôsobom, ako usporiadať menšie predmety, ako sú autíčka, stavebnice a plyšové hračky.
  • Multifunkčné postele s úložným priestorom: Detské poschodové postele alebo multifunkčná detská posteľ je skvelým riešením pre priestorovo efektívne detské izby. Pod spodnou posteľou môže byť priestor na hračky a oblečenie.
  • Písací stôl s úložnými priestormi: Písací stôl s policami alebo zásuvkami je užitočný pre staršie deti, ktoré potrebujú miesto pre učebné pomôcky alebo umiestnenie počítača.
  • Truhlice, praktické úložné boxy: Truhlica pod posteľ, organizačný box, uskladňovací box, skladacie prepravky, univerzálny úložný box, trojpodlažný úložný box, organizéry na hračky v podobe škatúľ sú zábavným a zároveň praktickým spôsobom, ako uložiť hračky a knihy. Môžu byť farebne zdobené a slúžiť aj ako dekoračné prvky v izbe.
  • Organizéry na dvere: Organizátory na dvere môžu byť zavesené na zadných stranách dvier a obsahovať rôzne vrecká na malé predmety, čiapky či rukavice.
  • Úložné vrece: Množstvo úložných priestorov môžete dosiahnuť aj tým, že deťom zaobstaráte vrecia alebo koše na hračky, kocky či skladačky.
  • Nástenka alebo perforovaný panel: Nástenky môžu slúžiť na vystavovanie umenia, školských projektov a dôležitých oznámení. Kovová perforovaná nástenka, ktorú jednoducho pripevníte k stene alebo nábytku, je tiež výborným riešením do detskej izby. Vďaka úchytkám, kolíkom alebo háčikom na ňu ľahko zavesíte malé poličky či nádoby na odkladanie ceruziek, pravítok či iných potrieb. 

Pozri aj: Nespútaný boho štýl bývania: 6 spôsobov, ako ho priniesť aj k vám domov

Izba

Zdroj: Depositphotos

Detské skrine a úložné priestory - kreatívne a originálne riešenie

Veľké úložné priestory v podobe klasickej skrine môžete zameniť za nápadité kusy nábytku, ktoré budú ozdobou detskej izby. Zamerajte sa na nadčasový dizajn, pútavé farby alebo nápadité úchytky. Interiér detskej izby môžete doplniť i o štýlový úložný priestor alebo originálne úložné priestory v podobe debničiek, ručne vyrobených poličiek na knihy či makramé košíkov. 

Jednoduchý úložný priestor sa už nenosí, preto vybavenie detskej izby oživte unikátnymi kúskami, ktoré sa stanú zaujímavou súčasťou priestorov. Zapojte fantáziu, buďte kreatívni, prekvapte svoje svoje deti a vytvorte im detskú izbu, ktorú budú milovať. Nielenže vo svojej detskej izbe budú radi tráviť čas, ale naučia sa i poriadku. 

Prírodné úložné priestory

Prírodné úložné priestory sú skvelým spôsobom, ako do detskej izby vniesť prírodný a ekologický prvok. Navyše ide o veľmi trendy riešenie, ktoré len tak rýchlo nevyjde z módy. Akým spôsobom môžete vniesť do detskej izby naturálny nádych?

  • Prírodné drevo: Nábytok vyrobený z prírodného dreva, ako sú borovicové, dubové alebo bambusové regále, skrinky do detskej izby alebo poschodové postele, môže byť krásnym a trvanlivým riešením. Prírodné drevo dodá izbe teplý a organický vzhľad.
  • Prútený nábytok: Prútený nábytok, ako sú stoličky, stolíky alebo koše - tieto kúsky môžu byť praktickými úložnými riešeniami, ale aj dekoračnými prvkami.
  • Koše z prírodných materiálov: Prírodné koše a kôše z prútia, bambusu, ratanu alebo trstiny sú výborné na ukladanie hračiek, kníh alebo oblečenia. Sú ekologické a zároveň štýlové.
  • Drevené police: Police vyrobené z dreva sú pevné a odolné. Môžu byť výbornými úložnými priestormi pre knihy, dekorácie a ďalšie veci.
  • Ľanové vrecká na odevy: Priedušné a prírodné vrecká na odevy výborné poslúžia na uskladnenie sezónneho oblečenia.
  • Bambusové alebo prútené regály na stenu: Bambusové či prútené regály na stenu môžu slúžiť na vystavenie kníh, rastlín alebo dekoratívnych predmetov. Tento štýlový úložný priestor oživí a skrášli interiér detskej izby.

Prírodné úložné priestory nie len pridávajú do detskej izby príjemný estetický dotyk, ale sú tiež šetrné k životnému prostrediu. Je dôležité vybrať si také kúsky, ktoré sú vhodné pre vek a potreby vašich detí, a zároveň im umožnia, aby si mohli sami upratovať a organizovať svoje veci.

INŠPIRUJTE SA: Praktické úložné riešenia do detskej izby

Originálne úložné priestory v podobe poličiek a skriniek

Množstvo úložných priestorov v podobe debničiek

Koše ako organizéry na hračky

Praktické úložne boxy v tvare Lega

Úložné priestory pre knihy

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE