Kryt na vianočný stromček: Máš ho? Ak ešte nie, tak si ho pokojne vyrob!

Kryt na vianočný stromček: Máš ho? Ak ešte nie, tak si ho pokojne vyrob!

Vianoce sú tu čo nevidieť a tak už pomaly vyťahujeme z pivnice či z povaly všetky vianočné ozdoby vrátane vianočného stromčeka. Teda, niektorí to už poňali vo veľkom a svoje príbytky vyzdobili na prvú adventnú nedeľu, aby si čaro Vianoc užívali čo najdlhšie. Máte už postavený a ozdobený aj vianočný stromček?

Zdobenie vianočného stromčeka je pre mnohé rodiny každoročným rituálom, ktorý sa spája s rodinnou tradíciou. Môžu to byť rodinné ozdoby, ktoré sa dedia z generácie na generáciu a vytvárajú to pravé vianočné čaro. Poprípade doma spravené sušené pomaranče či medovníčky, ktoré si vyrábame každý rok a používame ako dekorácie v ikebanách či na stromčeku. Do príprav sa zapája celá rodina.

No nechýba niečo vášmu stromčeku? Súčasným trendom je kryt na vianočný stromček. Teda, aby sme to konkretizovali, tak golier, ktorým môžete ľahko zamaskovať nevzhľadný stojan či už na živý, alebo umelý vianočný stromček.

Pozri aj: Ako predísť vianočnému stresu? S týmito radami to zvládneš ľavou zadnou

kryt na stojan

Zdroj: pinterest.com/crateandbarrel/

Kryt na stromček?! Čo to je a aké sú jeho výhody?

Kryt na stromček je v podstate pevný kruhový podstavec, ktorý obopína spodnú časť stromu a účinne skrýva podstavec stromčeka pred zrakmi ľudí. Vytvára ilúziu, že je váš vianočný stromček ukrytý v tkanom koši, kovovej miske či drevenej nádobe. Takýto „golier“ na stromček nemá dno a dá sa ľahko odopnúť pre prípad, že by ste potrebovali pozametať ihličie alebo vášmu živému stromčeku doliať vodu.  

Takýto kryt môže mať rôzne prevedenie a dokonca výhodou v tomto prípade je, že si ho môžete vyrobiť aj sami. Stačí len popustiť uzdu fantázii, rozhliadnuť sa okolo seba a pustiť sa do majstrovania. Ak máte v pivnici drevenú debničku, ktorú nevyužívate, tak ju použite ako dekoráciu okolo stromčeka. Stačí ju len prebrúsiť a natrieť. Máte doma debničku a nevyužité lano? Tak ho obmotajte okolo nej a rázom budete mať dokonalý kryt na stojan stromčeka. Poprípade, nájde sa vo vašej skrini starší sveter? Tak aj ten môžete použiť na oblepenie debničky alebo iného podstavca, ktorý využijete ako kryt na stojan stromčeka. Skvelo vám poslúži aj prútený kôš, kôš z morskej trávy, ratanu a pod.

Ak si taký kryt na stromček neviete predstaviť, tak sa nechajte inšpirovať.

podstavec na stromček

Zdroj: pinterest.com/stayhomestyle_/

stojan na vianočný stromček

Zdroj: pinterest.com/jesuisromyx/

vianočný stromček

Zdroj: pinterest.com/sincerelymariedesigns/

živý vianočný stromček

Zdroj: pinterest.com/sengerson/

kryt na stromček

Zdroj: pinterest.com/afreshlife/

stojan na vianočný stromček

Zdroj: pinterest.com/stylecuratorau/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Maxianová 04.12.22 16:10

MM
karma
100.00

najkrajšie sú prírodné, prútené

  • 0
Odpovedať

Andrea Szabová 06.12.22 08:25

AS
karma
-1.00

Pekný nápad, raz si ho určite zaobstarám.

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 06.12.22 08:36

MF
karma
100.00

veľmi inšpiratívne tipy, určite niečo z tohto vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Dominika Molnárová 06.12.22 17:42

DM
karma
-1.00

Prútené su prekrásne.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní