Tipy pre lepší sex: 5 rád, ktoré si treba vziať k srdcu a osvojiť!

Tipy pre lepší sex: 5 rád, ktoré si treba vziať k srdcu a osvojiť!
  • 06.10.2022
  • Lenka Biba Slovak

Manželský či partnerský vzťah si vyžaduje, aby ste sa oň starali a udržiavali v ňom nielen lásku, ale aj vášeň. V dlhodobom vzťahu sa ale častokrát stáva, že prvotná iskra opadne. Vtedy už zväčša nebýva sex taký, ako na začiatku, čo vo veľa prípadoch vyústi do odluky či rozchodu alebo rozvodu.

Sexuálny život je vo vzťahu mimoriadne dôležitý. Ak ste sa už v posteli ale začali nudiť po dlhšom čase spoločného života, nie je to nič nezvyčajné. Stala sa z vášnivého sexu skôr iba automatická záležitosť, aj to len občas? Nezúfajte, pretože ak sa chce, všetko sa dá napraviť, a pritom to vôbec nemusí byť náročné. Skôr naopak!

Pokiaľ vám pri vylepšovaní vášho sexuálneho života chodia po rozume napríklad erotické pomôcky, neslušné návrhy či hranie úloh, ste na tej správnej ceste, ako okoreniť váš sexuálny život. Všetky tieto triky totiž zaručene nabijú vašu spálňu poriadnym iskrením a aj vzrušením. Ak ste však podobné praktiky už vyskúšali a požadovaný efekt neprišiel, tak pre vás máme niekoľko tipov pre lepší sex.

Ako dosiahnuť lepší sex?

Nie je dôvod čakať alebo sa prípadne domnievať, že váš sexuálny život sa zmení k lepšiemu jednoducho sám od seba. Ak aj pociťujete, že v spálni so svojim partnerom nie ste úplne zosynchronizovaní, nemusí to tak zostať navždy.

A ani by nemalo. Pretože niekedy stačí veľmi málo a zo sexu sa môžete tešiť viac ako kedykoľvek predtým. A to aj bez zmeny partnera.

Odporúčame: Sex je okrem potešenia aj veľmi zdravý. Neveríte? Presvedčte sa!

1. Buďte off-line

Sexuálne vzrušenie neprichádza ako časovač, ale potrebuje svoj vlastný čas a priestor, kým sa vytvorí a medzi partnermi naozaj zaiskrí. Existujú však prvky moderného života, ktoré môžete a aj by ste mali vypnúť, aby ste sa mohli sústrediť na vzájomnú sexualitu.

Je totiž ťažké začať pociťovať túžbu a vzrušenie, ak sa sústredíte na pracovné e-maily alebo ste na sociálnych sieťach. Odložte telefón či tablet a sústreďte sa na svoju polovičku v posteli vedľa vás.

2. Zahoďte predsudky voči masturbácii

Ženská masturbácia je perfektný spôsob, ako sa dozvedieť viac o ženskom tele. Je to priam dokonalý spôsob na to, ako spoznať svoje telo, preskúmať rôzne typy dotykov, ale aj stimulácií.

Či už sa rozhodnete zamerať na svoje potešenie iba sebou alebo možno máte záujem vyskúšať sexuálne hračky alebo vibrátor, je to úžasná príležitosť úplne sa sústrediť len na seba. Pre niektoré ženy je to jednoduchšie, keď sú samé, a nie s partnerom.

3. Buďte pozorní voči vášmu partnerovi

Všímavosť je určite nevyhnutná, pretože moderný život môže viesť k pocitu „odpojenia" ako od nášho tela, tak aj od nás samých. Naše smartfóny nás neustále na niečo upozorňujú a priťahujú tak našu pozornosť, pričom tieto návyky môžu preniknúť aj do nášho sexuálneho života.

Sex je o nasmerovaní vašej pozornosti v prítomnom okamihu. Je to preto, že mnohí z nás sa dajú ľahko odviesť od sexu v prítomnom okamihu, čo je tiež ovplyvnené naším súčasným sociálnym prostredím zameraným na produktivitu.

Neprehliadnite: Najlepší milenci podľa zverokruhu. Patríš k nim?

4. Očný kontakt je veľmi sexi

Fixovaný očný kontakt stimuluje uvoľňovanie oxytocínu, čo je hormón označovaný aj ako hormón šťastia, čo môže byť vynikajúci stimul napríklad sexuálnej predohry. Očný kontakt je aj spôsob prejavenia záujmu a príťažlivosti, čo môže pomôcť prehĺbiť intimitu a počas sexu sa tak budete cítiť viac prepojení so svojim partnerom.

Keď sú dvaja ľudia citovo prepojení, radi sa pozerajú jeden druhému do očí. A pokiaľ sú oči skutočne oknami do duše, potom by mal byť očný kontakt so svojím partnerom samozrejmosťou.

5. Rozprávajte sa so svojim partnerom aj o sexe a svojich túžbach

Vyjadrenie svojich potrieb a sexuálnych predstáv je nevyhnutnou súčasťou budovania zdravého a vzrušujúceho sexuálneho vzťahu s vašim partnerom. Žiaľ, nikto z nás nevie čítať myšlienky iných, takže ak sa neotvoríme, nie je možné podeliť sa o svoje potreby, ani sa dozvedieť o potrebách svojho partnera.

Realitou, bohužiaľ, je, že pre mnohých z nás je hovoriť o sexe so svojim partnerom oveľa ťažšie, ako snažiť sa viesť konverzáciu v jazyku, ktorý sme sa nikdy neučili. Pre mnohých je to nepríjemné, ale v skutočnosti hovoriť o našom sexuálnom živote je to najlepšie, čo pre vzájomný sexuálny život môžeme urobiť.

Odporúčame aj: Ako byť sexi? Podľa mužov na to treba ísť takto!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní