Ako poskladať napínaciu plachtu? Tento trik ocení každá žena!

Ako poskladať napínaciu plachtu? Tento trik ocení každá žena!

Poskladať napínaciu plachtu je niekedy oveľa zložitejšie ako maturita. Jednoducho nájsť ten správny „grif“ a mať usporiadaný šatník, môže byť niekedy dosť frustrujúce. No aj tak sme nepoučiteľné! Aj tak ich stále používame, pretože sú praktickejšie než obyčajné posteľné plachty. Mnohokrát to preto skončí tak, že ich jednoducho pokrčíme a hodíme do skrine v nádeji, že sa na posteli opäť natiahnu a pekne narovnajú.

No odteraz sa rozlúčte s pokrčenou bielizňou! Poznáme skvelý spôsob, vďaka ktorému napínaciu plachtu poskladáte rýchlosťou blesku a navyše, nezaberie vám vôbec veľa miesta v skrini. Kiežby sme tento trik poznali oveľa skôr, ušetrili by sme si množstvo nervov. 

Ako na to?

1. Postavte sa a uchopte posteľnú plachtu. Do jednej ruky uchopte jeden roh plachty a do druhej uchopte protiľahlý roh plachty.

2. Teraz jednoducho roh, ktorý ste držali v pravej ruke preložte ponad roh, ktorý ste držali v tej ľavej. Rohy vám budú pekne lícovať a do seba zapadať. Teraz držíte dva rohy posteľnej plachty v ľavej ruke.

3. To isté spravte aj s ostatnými rohmi. Postupne ich všetky prekladajte ponad tie, ktoré držíte v ľavej ruke. Postupne budete držať všetky 4 len v jednej ruke, s tým, že budú do seba krásne zapadať.

4. Teraz si napínaciu plachtu položte na posteľ, prehnite rohy – vznikne vám kvázi obdĺžnik.

5. Vzniknutý obdĺžnik už len skladajte dovtedy, kým nezískate požadovaný rozmer, ktorý vám vojde do skrine. 

Pozri aj: Brusnica obyčajná: Ako sa dá využiť táto zdravá bobuľka?

Posteľná bielizeň

Zdroj: Shutterstock®

Ako zostať viac organizovaný?

Aký je váš spôsob ukladania obliečok? Možno patríte k tým, ktorí majú zásadu, že obliečky na perinu patria k obliečkam na perinu a obliečky na vankúše majú vyhradené svoje extra miesto na poličke. No v tomto prípad môže nastať chaos, keď sa rozhodnete prezliekať periny. Takto budete hľadať tie správne obliečky na vankúše a periny. Veď musia byť rovnaké, inak to nejde! No čo keby ste spravili reorganizáciu? Nechajte obliečky na perinu a vankúše s rovnakým motívom pohromade. Takto sa vám nestane, že sa budete musieť prehrabávať obliečkami. Poprípade, môžete obliečku na perinu vložiť do obliečky na vankúš a takto umiestniť na poličku. Praktickejšie, že? 

Pozri aj: Ako naše domovy určujú našu duševnú pohodu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní