TOP trendy pre interiérový dizajn ovládol minimalizmus!

TOP trendy pre interiérový dizajn ovládol minimalizmus!
  • 26.10.2022
  • Veronika Nemčeková

Nie je žiadnou novinkou, že sa trendy pre interiérový dizajn menia z roka na rok. V centre pozornosti sú predovšetkým materiály, farby, povrchová úprava alebo tvar.

Do hry pritom vstupuje aj individuálny vkus každého z nás. Niektoré trendy sa tiež dajú označiť ako nadčasové. Prečítajte si, aký dizajn interiéru preferujú súčasní bytoví architekti.

V jednoduchosti je krása

Jedným z najvýraznejších trendov, s ktorými sa v súčasnosti stretávame, je minimalizmus. Moderné interiéry sú typické jednoduchými vzormi ako aj jemnými líniami. Pre minimalizmus je typická jednofarebnosť a kompaktnosť. Zabudnite na množstvo sošiek, dečiek, vankúšov a čohokoľvek iného.

Cieľom minimalizmu je, aby bol interiér funkčný, no zároveň lahodil oku. Jeho pilierom je čo najnižší počet vecí v miestnosti. Malo by sa v nej nachádzať iba to, čo využívate, alebo vám to robí radosť. Ide o to, aby priestor nebol zbytočne zaprataný.

Odporúčame: Čo nepatrí do kúpeľne? Týchto 10 vecí z nej rozhodne odstráň!

Inteligentná domácnosť

Moderné technológie sa stali už, takpovediac, našou súčasťou. Niet preto divu, že sa s nimi čím ďalej tým viac počíta aj pri zariaďovaní domácností. Smart home alebo inteligentná domácnosť, pod ktorou si môžeme predstaviť možnosť automatického nastavenia a diaľkového ovládania spotrebičov, osvetlenia, elektroinštalácie, termostatu, domáceho alarmu, kamery alebo zámku dverí, sľubuje úsporu energií, financií a času. Môže tiež zvýšiť bezpečnosť.

Prírodné materiály

Ak si neviete dať rady napríklad s dizajnom obývačky, vedzte, že nič nepokazíte, ak stavíte na prírodné a obnoviteľné materiály, ako je drevo, kameň či kov. Tie predstavujú pre planétu menšiu environmentálnu záťaž, predovšetkým, ak do miesta určenia necestujú z veľkých diaľok, a skvelým spôsobom dokážu oživiť interiér.

Prírodné materiály bývajú veľmi tvárne. Drevo navyše aj prekrásne vonia. Jeho štruktúra a kresba je unikátna pri každom kuse. Pri správnom opracovaní a povrchovej úprave pôsobí veľmi luxusným a honosným dojmom.

Vyskúšajte: Redizajn spálne, ktorý zvládnete do 3 hodín!

Svetlé odtiene

Zladiť interiér dokážete výberom správnych farieb. V kurze sú tlmené odtiene. Zahviezdite, ak sa dominantnými farbami do interiéru stanú béžová, krémová, škoricová, horčicová, ale aj svetlomodrá s prímesou sivej.

Vymaľovať nimi môžete steny, použiť, samozrejme, môžete aj tapety. Na výrazné vzory však radšej zabudnite. Do jemných farebných tónov laďte aj závesy, vankúše, pohovku, koberce či bytové dekorácie.

Pozri aj: DIY sviečky, ktoré rozvoňajú domácnosť: Čo na výrobu použiť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní