Pripravte sa na prácu v chladných podmienkach už teraz

Aby sme pracovali s elánom, na to musíme mať zabezpečené nielen optimálne svetelné, ale tiež tepelné podmienky. Nie každý pracuje v dobre vykúrenej kancelárii. Skladníci, mechanici, zvárači, stavbári a mnoho iných pracovníkov využívajúcich ochranný odev poteší, že sa vedia obliecť do horúceho leta aj studenej zimy. A tá sa už nezadržateľne blíži!

ochranné pracovné pomôcky

Zdroj: Depositphotos

Od hlavy po päty chránení pred úrazom aj zimou

Nie nie nič horšie, ak nám prácu znepríjemňujú neželané pocity. Vieme, že ak má byť naša robota vykonaná precízne, mali by sme sa sústrediť predovšetkým na ňu, a nie na to, čo sa odohráva v našej mysli. Rodinné či pracovné problémy treba odložiť bokom, lebo zamyslenému človeku sa ľahko stane, že niečo neustriehne, a vznikne problém. Avšak nielen myšlienky tohto typu nás pri práci dokážu celkom pekne vyrušovať. O nič príjemnejšie nie je ani to, keď neustále myslíme na tepelné nepohodlie. S blížiacou sa zimou a vedomím, že v zamestnaní bude panovať rovnaký chlad ako pred rokom, by ste si mali začať chystať zimné pracovné oblečenie.

V dielni, v hale, v sklade sa vykuruje iba málokedy a stroje nevydajú také teplo, aby vás zahriali. Ochranný odev na zimu má byť zostavený tak, aby ste mali možnosť sa vyzliecť v prípade, že ste dostatočne zahriati, ale aj na seba čosi hodiť, keď pocítite chlad. Aj ochranné montérky sa zhotovujú v letnej a zimnej verzii, dokonca v rôznych strihoch (s trakmi, bez trakov). Oceníte, že zimný variant má zateplené nohavice, ktoré sú rovnako nutné ako napríklad zateplená pracovná obuv. Tvrdo pracovať a myslieť pri tom na oziabajúce končatiny, nie je dobrá vyhliadka na najbližších šesť mesiacov. Ak vám vhodné pracovné oblečenie nezaobstará zamestnávateľ, je to len na vás.

Pozri tiež: Ihličnany v črepníkoch: Ktoré druhy sú vhodné na pestovanie v nádobách a ako sa o nich starať?

zimná pracovná bunda

Zdroj: Depositphotos

Ako sa v zime do práce obliecť

Ak sa väčšiu časť pracovného dňa pohybujete v exteriéri alebo v nevykúrených halách, určite nezabudnite na zimnú spodnú bielizeň. Tielka, spodky, zateplené ponožky sú základ. Potom už len vrstvite. Tričko s dlhým rukávom, ochranné montérky, pracovná mikina, zimná bunda. Dôležitá je aj ochrana hlavy. Nielen ochranná prilba, ale aj čiapka vám chráni zdravie. Pokiaľ pri práci používate ochranné okuliare, čiapka im zavadzať určite nebude. Nezabúdajte ani na pracovné rukavice, ktoré pokožku rúk ochránia pred chladom, no i zraneniami či chemikáliami. Nepôjde to ani bez zimnej pracovnej obuvi. Vyberajte si ju s ohľadom na to, či sa pohybujete v interiéri alebo exteriéri. Väčšina má protišmykovú podrážku odolnú voči chemikáliám a olejom. Vyššie typy sú vhodné, ak pracujete v exteriéri, nižšie sú postačujúce aj v prostredí, kde sa s kalužami vody či snehom stretnete málokedy.

Prečo si si ochranné odevy nakupovať v špecializovaných predajniach a nenosiť do zamestnania obyčajné tepláky a bundy? Pracovné oblečenie je vyrábané z odolných materiálov, môžete ho prať aj na silných programoch a zachová si svoje vlastnosti. Okrem toho sa vám len tak ľahko neroztrhá. Prepracované strihy, zosilnené švy, prítomnosť reflexných prvkov a praktických vreciek, ako aj možnosť vybrať si preferovanú farbu, presvedčia aj najzarytejších odporcov montérok.

Neprehliadni: Umývanie okien: Takto to zvládnete rýchlo a bez šmúh!

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE