RECEPT: Pirohy s mletým mäsom a paradajkovou omáčkou z Pečie celé Slovensko

Máte radi pirohy? A čo takú plnenú papriku? Ak ste v oboch prípadoch povedali áno, dnes tu máme niečo pre vás. Tieto pirohy na spôsob plnenej papriky pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Milka. Sú plnené mletým bravčovým mäsom a podávané s paradajkovou omáčkou. To musíte vyskúšať!

Suroviny na cesto:

  • 150 ml vody
  • 50 g masla
  • 1PL oleja
  • ½ ČL soli
  • 1 vajce
  • 200 g polohrubej múky
  • 180 g hladkej múky

Suroviny na plnku:

  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 60 g ryže
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 ČL soli
  • Čierne korenie
  • 1 ČL údenej papriky
  • 1 ČL majoránu
  • 2 PL oleja

Suroviny na omáčku:

  • 3 PL oleja
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 500 g paradajkového pyré
  • 1 cibuľa
  • 4 ks nového celého korenia
  • Čierne korenie
  • 2 bobkové listy
  • 5 klinčekov
  • 1 ks čerstvej kapie
  • 1 ČL zemiakového škrobu
  • Voda
  • Čerstvá bazalka

Postup prípravy pirohov:

  1. Do kastróla dáme olej a opražíme ryžu. Zalejeme ju 1,5 násobkom vody. Pridáme ¼ ČL soli a necháme variť. Po uvarení vysypeme na plech a ochladíme.
  2. Necháme zovrieť 150 ml vody a vlejeme do misy robota. Pridáme k nej maslo, olej a soľ. Necháme všetko rozpustiť.
  3. K zmesi pridáme obe múky a vajce. Všetko spolu miešame hákom, kým sa vytvorí cesto. To potom vyberieme na podložku a ručne domiesime.
  4. Cesto dáme do uzatvárateľnej nádoby a necháme 20 minút odpočívať.
  5. Do kastróla dáme olej a cukor a jemne ho necháme skaramelizovať. Pridáme paradajkové pyré, 1 ČL údenej papriky a chvíľu restujeme. Potom vlejeme 0,5l vody, pridáme soľ a kapiu zbavenú zrniečok. Ochutíme koreninami a necháme vrieť pri nízkej teplote. Nakoniec pridáme škrob rozmiešaný v 50 ml vody. Dochutíme podľa chuti cukrom a citrónovou šťavou.
  6. Do hrnca vlejeme vodu a začneme zohrievať. Pridáme do nej 2 bobkové listy, 4 guľôčky nového korenia a keď začne vrieť, pridáme soľ.
  7. Mleté mäso dáme do misky a pridáme uvarenú ryžu. Cesnak nastrúhame na strúhadle a pridáme do zmesi. Dochutíme mäso uvedenými koreninami a soľou. Nakoniec pridáme vajce a urobíme náplň.
  8. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke a vykrojíme kolieska o priemere 10 cm. Okraje cesta potrieme vodou, do stredu dáme náplň a ozdobne zlepíme pirohy. Všetky naraz vhodíme do vriacej osolenej vody. Keď pirohy vyplávajú na hladinu, varíme ich ešte cca 6 minút.
  9. Pirohy vyberieme do misky a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  10. Pirohy poukladáme na tanier, polejeme omáčkou a nakrájanými lístkami bazalky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE