Tipy, ako premeniť spálňu na modernú a okúzľujúcu podľa trendov na rok 2023

Ako máte zariadenú spálňu? Nachádza sa v nej veľa predmetov a pôsobí neorganizovaným dojmom, alebo je, naopak, uprataná a svoje miesto v nej majú len nevyhnutné predmety, no pôsobí až príliš sterilne a studeno? Spálňa je miestom, kde odpočívate, ale taktiež zažívate romantické chvíle so svojím partnerom. Ako ju teda zariadiť tak, aby bola funkčná a útulná, ale zároveň moderná?

Inšpirujte sa v nasledujúcich riadkoch a zistite, ako zariadiť spálňu pre zdravý a kvalitný spánok, ale ešte navyše aj v súlade s aktuálnymi trendmi.

Kvalitný matrac – hlavná hviezda spálne

Keďže je táto miestnosť určená predovšetkým na spanie, jej hlavnou hviezdou musí byť jednoznačne luxusný matrac, na ktorý si na konci dňa ľahnete a cítite sa ako v bavlnke. Investícia do matraca by teda mala byť úplne samozrejmá, pričom meniť ho sa odporúča približne po každých 7 až 10 rokoch.

Ako vybrať matrac?

Pokiaľ si neviete rady s výberom, zamerajte sa na to, čo od matraca očakávate. Nebojte sa spraviť dôkladné porovnanie moderných materiálov matracov a porovnajte ich najväčšie výhody a nevýhody. Napríklad matrace z pamäťovej peny sú obľúbené u seniorov a ľudí s bolesťou chrbta. Z akého dôvodu?

Medzi hlavné výhody pamäťovej peny patrí aj to, že sa dokáže prispôsobiť tvaru tela a počas spánku tak ponúka úplné pohodlie.

Staviť však môžete aj na pružinové či latexové typy. Podstatné je, aby ste zaspávali na dostatočne vysokom matraci, ktorý vám dodá potrebnú oporu a poskytne vám kvalitný spánok počas celej noci. Ak si chcete počas spania užiť maximálny komfort bez bolesti, stavte na zdravotné výhody pamäťovej peny.

Posteľ ako neprehliadnuteľná dominanta

Žiadny kvalitný matrac sa ale nezaobíde bez postele. Tá musí byť neprehliadnuteľná a nachádzať sa v centre izby. Aby ste k nej v modernej spálni pritiahli pozornosť, môžete ju zahaliť do prehozu s kvetinovými motívmi, staviť na zemité tóny, prípadne sa vydať cestou pastelových farieb.

Spálne podľa feng shui sú stále v kurze

Aj tento rok sa dizajnéri inšpirujú feng shui a niektoré odporúčania tak vychádzajú priamo z pravidiel tohto tradičného čínskeho umenia. Feng shui spálne sú zmysluplne zariadené, nevyskytujú sa v nich žiadne zbytočné predmety a pôsobia harmonicky.

Maximalizmus na stenách aj posteľnej bielizni

Chýba vám inšpirácia, ako zariadiť spálňu a milujete ozdobné tapety cez celú stenu, dizajnové svietidlá a masívny nábytok? Maximalizmus má tento rok zelenú a je synonymom trendy spálne. Pokiaľ vám tento trend vyhovuje, vytapetujte dominantnú stenu pestrou tapetou, napríklad v tropickom vzore. Nad posteľ zaveste luster so zlatými detailmi a stavte na masívny nábytok. Nezabúdajte však ani na posteľný prehoz – čím extravagantnejší, tým lepšie.

Spálňové doplnky na navodenie funkčnej atmosféry

Dôležitou súčasťou štýlovej spálne je taktiež to, ako na vás pôsobí. Atmosféra v spálni by mala byť intímna a útulná. Hneď ako zatiahnete závesy, zasvieťte lampu na nočnom stolíku, zapnite svetelné reťaze nad posteľou a pokiaľ chcete navodiť romantickú atmosféru, zapáľte taktiež niekoľko vonných sviečok. Uvidíte, že v takej atmosfére pôjde oživenie vzťahu s partnerom úplne samo.

Základom luxusnej spálne je kvalitný a pohodlný matrac, neprehliadnuteľná posteľ, intímne osvetlenie a rad doplnkov, ktoré dolaďujú celkový vzhľad. Medzi trendy spálne 2023 patria obrovské tapety s výraznými motívmi, usporiadaný priestor podľa učenia feng shui, kvalitný nábytok a taktiež vhodné osvetlenie. Výhody krásnej spálne spočívajú nielen v tom, že pôsobí skvele na prvý pohľad, ale taktiež sa v nej božsky odpočíva.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE