Trendy nábytok, ktorý nevyjde z módy. Máte ho doma?

Trendy nábytok, ktorý nevyjde z módy. Máte ho doma?
  • 01.06.2022
  • Veronika Nemčeková

Módnym trendom nepodlieha iba oblečenie, ale napríklad aj bytový dizajn. Meniť zariadenie býva často pomerne finančne a časovo náročné. Ako teda docieliť, aby váš interiér vyzeral úchvatne aj bez toho, aby ste museli meniť nábytok každý rok? Siahnite po kúskoch, ktoré sú nadčasové. Toto je trendy nábytok, ktorý nikdy nevyjde z módy.

Vyskúšajte minimalizmus

Nekupujte, čo skutočne nepotrebujete! Tak nejako by mohlo znieť pravidlo minimalistického prístupu v interiéri. Jedno je isté, neporiadok nebude v móde nikdy! Načo si teda komplikovať život kusmi nábytku, ktorého úlohou je iba zapratať nevyužitý priestor?

Viac ako na kvantitu dbajte o kvalitu. Investujte do kvalitného nábytku do domácnosti. Napokon netreba zabúdať ani na to, že čím menej nábytku máte, tým menej máte starostí s jeho údržbou.

Odporúčame: Akvárium v domácnosti: Čo všetko potrebujete vedieť pred kúpou?

obývačka

Zdroj: Shutterstock®

Použite obľúbenú farbu

Dizajnéri každý rok vyhlásia, aká farba je aktuálne trendy. To však neznamená, že ju musíte použiť vo svojom príbytku aj vy, najmä ak vôbec nie je blízka vášmu srdcu. Vhodným základom pre interiér sú zemité farby, ktoré sa dobre kombinujú. Nič nepokazíte ani klasickou bielou.

Ak chcete miestnosť ozvláštniť, siahnite pokojne po jednej výraznejšej farbe, ktorá sa vám páči. Použiť ju môžete vo forme doplnkov, závesov, obrusov, ale aj kobercov, sedačky, či iných kusov nábytku.

Využite prírodné materiály

Investícia do prírodných materiálov ako je drevo, bavlna, koža, prútie alebo kameň sa rokmi ukazuje ako veľmi výhodná. Príroda nám totiž poskytuje nikdy nekončiacu inšpiráciu.

Využitie organických materiálov lahodí aj očiam, textúra dreva je totiž unikátna. Vyhrať sa môžete aj s prirodzeným slnečným svetlom a jeho prienikom do interiéru.

Miešanie starého s novým

Výhodou nadčasového nábytku je, že ho ľahko skombinujete s novým bez toho, aby bol ako päsť na oko. Môže ísť napríklad o stôl po babičke, stoličky jednoduchého tvaru či vitríny. Takéto kúsky často slúžia viacerým generáciám. Okrem funkčnosti môžete pred návštevou pochváliť aj historickú hodnotu.

Neprehliadni: Výhody nábytku z dreva: Pre toto ho budete zbožňovať!

spálňa

Zdroj: Shutterstock®

Police a knižnice

Kvalitnými kusmi nábytku, ktoré azda nikdy nevyjdú z módy, sú aj police a knižnice. Tie často dajú priestoru nezabudnuteľný charakter a ozvláštnia ho. Najčastejšie bývajú vyrobené z dreva. Priestor, ktorý ponúkajú, viete dotvoriť nielen knihami, ale aj rôznymi inými dekoráciami. S pokojným svedomím na ne môžete umiestniť napríklad aj izbové rastliny.

Výrazné čelo postele

Spálňa slúži na oddych. Je preto dôležité, aby ste sa dobre cítili nielen v samotnej miestnosti, ale predovšetkým v posteli. Ak chcete nadčasový kus nábytku, nebojte sa zainvestovať a kúpiť posteľ z kvalitného tvrdého dreva.

Aby posteľ zaujala už na prvý pohľad, skúste vybrať takú, ktorá má výrazné čelo. Posteľou s čelom môžete vyjadriť svoj jedinečný vkus – je pritom jedno, či už bude čisto drevené, potiahnuté jednofarebnou látkou alebo vzormi. Buďte si istý, že vaša spálňa bude vyzerať štýlovo.

Inšpirujte sa: Ako uplatniť feng šuej v praxi: Čo zmeniť či upraviť v domácnosti?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní