Kuchynská linka po strop - áno či nie? Poznáte jej výhody a nevýhody?

Kuchyňa je miestnosť, kde trávime podstatne dosť času, preto by mala byť nielen funkčným, ale aj príjemným a vkusným priestorom. V kuchyni zväčša pripravujeme jedlo, niekedy aj konzumujeme, preto by mala mať aj dostatok priestoru na všetky potraviny, kuchynské potreby, riad či iné ďalšie pomôcky. 

Vysoká kuchynská linka po strop predstavuje veľmi praktické riešenie, ktoré ocení nejedna gazdinka. Zmestí sa do nej pokojne aj dvojnásobok vecí, ktorý vojde do malých dizajnových skriniek. 

Zvažujete využiť každý centimeter v kuchyni alebo sa vám páči trend kuchynskej linky až po strop? Čo vás presvedčí o tom, že by ste sa mali rozhodnúť práve pre ňu?

Neprehliadni: Výhody nábytku z dreva: Pre toto ho budete zbožňovať!

Kuchynská linka

Zdroj: Depositphotos

Výhody kuchynskej linky po strop

Kuchynská linka po strop sa v poslednej dobe teší veľkej obľube. Jej hlavným pozitívom je ekonomické a praktické využitie celého úložného priestoru v kuchyni, a takisto príjemný a moderný dizajn. Aké sú jej ďalšie výhody? 

Žiadny prach a špina

Z vrchných častí skriniek kuchynskej linky je naozaj ťažké utierať pravidelne prach. Mnohí z nás si možno vravia, že aj tak tam nikto nedovidí a obmedzia utieranie na jarné či predvianočné upratovanie. Pri odstraňovaní prachu je totižto nutné zakaždým vyjsť na stoličku alebo i na rebrík. Pri kuchynských linkách až po strop namiesto hromadenia prachu, špiny a mastnoty získate plnohodnotný úložný priestor. 

Do malých i veľkých kuchýň

Odborníci odporúčajú voľbu kuchynských liniek po strop predovšetkým do priestranných miestností. Aj napriek tomu je táto kuchynská linka dobrým riešením aj pre menšie kuchyne. Vysoké skrinky vizuálne zvyšujú strop, opticky zväčšujú výšku stien a nábytok pôsobí jednoduchšie a elegantnejšie.

Úložný priestor

Aj tá najmenšia kuchyňa môže disponovať veľkou úložnou plochou. Z priestoru vyťažíte maximum, ak sa rozhodnete pre kuchynskú linku s väčšími skrinkami, ktoré budú siahať až po strop. Umožnia vám využiť dostupný priestor bez toho, aby vaša kuchyňa pôsobila neusporiadane, chaoticky a preplnene.

Pozri aj: Chcete ušetriť? Skúste jednoduchý trik ako nastaviť okná na zimu!

Nevýhody

Zdroj: Depositphotos

Nevýhody kuchynskej linky po strop

Určite sa medzi nami nájdu i odporcovia kuchynských liniek po strop. Argumentovať môžu zbytočne veľkými a vysokými skrinkami, ale i tým, že menšia kuchyňa môže vyzerať veľmi preplnene. Aké nevýhody má ešte kuchynská linka po strop?

Prehľadnosť a poriadok

Keď viete, že vaša kuchyňa, resp. kuchynská linka disponuje menším, obmedzeným úložným priestorom, tak si vždy dobre premyslíte kúpu nového kuchynského riadu. V prípade kuchynskej linky po strop máte k dispozícii dostatočný priestor, ktorý vám slúži nielen na sezónne alebo málo používané predmety, ale aj na tie, ktorých by ste sa inak zbavili alebo podarovali ich.

Takýmto spôsobom strácate prehľad vo vašich skrinkách a možno aj zbytočne nakúpite veci, ktoré vlastne už niekde vzadu v poličke máte. Majte na pamäti, že pri hľadaní konkrétnych potrieb a vecí strávite omnoho viac času, ako v prípade nižších skriniek.

Výška skriniek

Za najväčšiu nevýhodu kuchynských liniek po strop je považovaná výška poličiek a skriniek. Ak máte nízke stropy alebo nie ste extrémne vysokí, pravdepodobne budete musieť použiť rebrík, aby ste sa dostali k najvyšším policiam. Našťastie sa rebrík so schodíkmi ľahko skladá a ukladá, a môžete ho jednoducho skladovať a mať ho vždy poruke.

Okrem obáv o svoju bezpečnosť, ktoré môžu mať ľudia z toho, že musia vyliezť na stoličku či rebrík, aby dočiahli do vysokých skriniek, môžeme niektorí považovať tento veľmi vysoký úložný priestor za nepohodlný a nemusíme ho vôbec používať. Výsledkom je, že vám bude ľúto peňazí, ktoré ste zaplatili navyše za väčšie skrinky. 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE